Opći uvjeti

OBAVIJEST O NAČINU PODNOŠENJA PISANIH PRIGOVORA POTROŠAČA

Na temelju obveze iz čl. 10 Zakona o zaštiti potrošača NN 41/14, TTRANS, obrt za usluge prevođenja, vl. Martina Čulin, Admirala J. Šubića od Cezana 23J, Zadar, donosi ovu Obavijest o načinu podnošenja pisanih prigovora potrošača.
Potrošač može vlasnici obrta podnijeti pisani prigovor vezan za pruženu uslugu. Pisani prigovori mogu se podnijeti e-poštom na adresu info(manki)ttrans(tocka)hr ili poštom na adresu: TTRANS, Martina Čulin, Admirala J. Šubića od Cezana 23J, 23000 Zadar.


ZAŠTITA PRIVATNOSTI NA WEB-MJESTU

Pregledavanje web-mjesta ttrans.hr anonimno je te se tom prilikom ne prikupljaju podaci koji bi omogućili vašu identifikaciju.

Osobne podatke TTrans prikuplja kada ga klijent kontaktira putem e-pošte ili obrasca dostupnog na web-mjestu i to samo u mjeri nužnoj za komunikaciju, obavljanje usluga i izdavanja računa. Ti podaci uključuju ime i prezime, adresu, e-adresu i broj telefona. U svrhu izdavanja računa prikuplja se i OIB.

Osim navedenih osobnih podataka, TTrans prikuplja autorske tekstove i referentne materijale (glosare, vodiče za stil, pisane upute) klijenata koji se pohranjuju na računalo u svrhu obavljanja usluge.

TTrans se obvezuje štititi materijale i osobne podatke klijenata u skladu sa Zakonom o zaštiti osobnih podataka te se obvezuje da materijale i osobne podatke klijenta neće ni na koji način ustupiti trećim osobama bez pristanka klijenta. Od ovog se izuzimaju slučajevi u kojima je TTrans po valjanom nalogu ovlaštenih državnih tijela, u skladu sa zakonom, dužan dostaviti ili dopustiti uvid u osobne podatke klijenata.

Podaci i materijali koje klijent dostavi obrtu TTrans čuvaju se onoliko dugo koliko je potrebno za obavljanje posla odnosno duže podložno dogovoru s klijentom. Računi s navedenim osobnim podacima klijenata čuvaju se u skladu sa zakonskim propisima.

Za sva pitanja i ostvarivanje prava u obradi vaših podataka možete se obratiti obrtu TTrans na e-adresu info(manki)ttrans(tocka)hr, adresu sjedišta obrta (Admirala J. Šubića od Cezana 23J, 23000 Zadar) ili telefonski na 098-218-942, gdje možete uputiti i prigovor vezan za vaše osobne podatke.

Prigovor možete uputiti i nadzornom tijelu za zaštitu osobnih podataka, odnosno Agenciji za zaštitu osobnih podataka (AZOP).


NAPOMENA O KOLAČIĆIMA

ttrans.hr služi se tzv. kolačićima (eng. cookies) kako bi mogao besplatno pružiti uslugu korisnicima s potpunim funkcionalnostima i što kvalitetnijim sadržajem.

Kolačići su skup podataka koje generira poslužitelj web-stranica i koje web-preglednik sprema na disk korisnika u obliku male tekstualne datoteke.

Sesijski kolačić postavlja se na računalo korisnika web-mjesta ttrans.hr samo za vrijeme trajanja njegova posjeta – omogućujući učinkovitiju upotrebu sadržaja na web-mjestu ttrans.hr – i automatski istječe kada korisnik zatvori svoj preglednik.